Glemt Passord?

Papirbaserte saksarkiv i Fosnes kommune

Samtlige saksarkiv i kommunen ordnet og deponert i kommunens arkivdepot.

Statsarkiv i Trondheim gjennomførte i 1980 en inspeksjon av Fosnes kommunes kommunearkiv. Den beskriver kommunens faktiske arkivering av arkivmateriale, bruk av systemnøkler samt videre anbefalinger for oppbygging av arkivlokaler. I tillegg beskriver rapporten i detalj eldre arkivsaker som oppbevares i Fosnes kommune samt arkivsaker som står oppført på listen over eldre arkivsaker, men som befinner seg i Statsarkivet fordi det ikke er fysisk plass i kommunens daværende arkivlokaler. Rapporten konkluderer med at alle de nevnte arkivsakene er av stor historisk verdi og at de, om de kan etterspores, settes på sikker plass i kommunearkivet. 

 

I 1990 ryddet Trøndelagsarkivet alt arkivmateriale i Fosnes kommune. Det ble etter gjennomgangen utarbeidet en arkivkatalog for arkivmateriale fra ca. 1837 til 1964. Den nyeste arkivsaken i i katalogen går fram til 1979. Arkivsakene er for det meste avlevert fra kommunale kontorer, skoler og privatpersoner.

 

I tillegg er det utarbeidet en liste over eldre arkivmateriale i Fosnes kommune, den er delvis sammenfallende med registeret laget av Trøndelagsarkivet i 1990.