Glemt Passord?

Arkivdepot

Kommuner er pålagt å etablere arkivdepot som skal ta vare på arkivverdig materiale for ettertiden. Arkivdepotet skal enten etableres i egen regi eller hos et annet organ som overtar ansvaret for materialet, som for eksempel en interkommunal arkivtjeneste. Det vises til arkivlovens § 2.1.1, jf. arkivloven § 6, arkivforskriften § 1-1 første og andre ledd, samt arkivforskriften § 5-3 første ledd (gamle forskrifter) samt gjeldende retningslinjer i arkivforskriftens § 18 ff og riksantikvarens kap. 6 (6-1 ff). Både gamle og nye forskrifter gjeld for arkivperioden.

Fosnes kommune har etablert og drifter eget arkivdepot i kommunehuset på Dun. Dette gjelder for papirbasert arkivmateriale som har gått ut av administrativt bruk og for avsluttede arkiv for organer som er nedlagt og som ikke er overført til annet organ. Det administrative arkivansvaret er tillagt leder for arkivtjenesten.

Etter avlevering til arkivdepotet, overføres ansvaret for arkivene til Servicekontoret. Det påhviler de enkelte enhetene å avlevere arkiv til kommunearkivet etter gjeldende retningslinjer.

Avlevering av kommunale arkiv til arkivdepotet

I løpet av 2019 vil Nye Namsos kommune søke om medlemskap i IKA Trøndelag. Uttrekk av elektroniske arkiv fra nåværende Fosnes kommune og Midtre Namdal samkommune vil da overføres til IKA. Papirarkivene overføres ihht til overføringsplan som blir laget.