Glemt Passord?

Familia (barnevern) - Midtre Namdal Samkommune

Familia er et fullelektronisk fagsystem for barneverntjenesten i Midtre Namdal samkommune. Her registreres vedtak, tiltak, møteinnkallinger, referat, korrespondanse fra/til fylkesmannen, rapportering til fylkesmannen og SSB og korrespondanse som er relevant for saken.

Systemet ligger i sikker sone på server i Namsos kommune.

Tilgangsstyring

  • Systemansvarlig har ansvar for å registrere og ajourholde brukere i Familia, systemkonfigurasjon, tilgang Visma arkivkjerne (Noark5)
  • Saksbehandlere og ledere har ansvar for saksbehandling i systemet, ferdigstilling og utsending av egne brev.
  • Arkivansvarlig har tilgang til Visma arkivkjerne. Rollen er tildelt arkivleder i Namsos kommune.

Rutiner:

Post til barneverntjenesten i MNS går til Namsos kommunes postmottak. Posten åpnes av arkivtjenesten, post som er klientrelatert videresendes i lukka konvolutt samme dag med internpostbud til barneverntjenesten.

Sekretær har ansvar for at inngående dokumenter stemples, skannes og journalføres i fagprogrammet Familia. Fra 03.02.2017 har barnevernet elektronisk godkjent arkivering av all dokumentasjon i Familia. Arkiveringen skjer automatisk ved ferdigstilling av dokumenter - og arkiveres i Visma Samhandling Arkiv. Det ble benyttet skarpt periodeskille ved oppstart av elektronisk arkiv; all dokumentasjon t.o.m. 02.02.17 ligger i papirmappene, all dokumentasjon f.o.m. 03.02.17 ligger elektronisk i det elektronisk godkjente arkivet.

Klientmapper i papirform som fortsatt er aktive: er plassert i eget arkivskap, sortert etter fødselsdato, i barneverntjenestens kontorlokaler. Alle saksbehandlere/kontorpersonale ved Barneverntjenesten har tilgang til arkivet, ingen andre.

Ikke aktive klientmapper: er plassert i eget arkivskap ved Barneverntjenesten, de eldste er plassert i kommunens arkivdepot.

Journalnotater: Disse ligger i fagprogrammet Familia. Ved oppstart av Visma Flyt Arkiv ble arkivverdige notater skrevet ut og lagt i klientmappene.

Postjournal: Denne ligger elektronisk i Familia.

Bevaringstid for klientmapper: Alle klientmapper med all dokumentasjon skal bevares.

Arkivinstruks Barnevern.docx 407,22 kB  Rutiner barneverntjenesten - generelle saker.docx 16,73 kB