Glemt Passord?

Organisering av arkivet

I Lierne kommune er arkivtjenesten lagt til avd. Info, service og digitalisering, Vi har ett sentralt postmottak, som har ansvar for journalføring og arkivering i sak-arkivsystemet. Total ressurs på avd. Info, service og digitalisering er 2,8 årsverk. 

I tillegg til kommunes egne arkiv, er Lierne kommune vertskommune for Øvre Namdal Landbruk og utmark, og har dermed også ansvar for dette arkivet.

Journalføring og arkivering i fagsystemene på ytre enheter er det avdelingene selv som har ansvar for. Ytre enheter er to skoler, to barnehager og Sykehjem. Arkivansvaret er lagt hos virksomhetsleder. Ansvaret for journalføring og arkivering i fagsystemene de benytter ligger også hos dem.

Det gjelder:

- Helse og omsorg: Profil, CGM Legekontor og CGM Helsestasjon

- Grunnskoler og barnehager: Visma flyt skole, Visma flyt barnehage Sikker sak skole og Sikker sak barnehage.

Høsten 2020 innførte kommunen fullelektronisk arkiv for flere fagsystem. Fagsystemene Profil og Visma Flyt arkiveres i VSA ( Visma Samhandling Arkiv). Arkivkjernen er Noark5 - godkjent - Visma Samhandling Arkiv (VSA). Det er arkivleder som har ansvaret for VSA.

Link til oversikt over fagsystem med fullelektronisk arkiv.

Legekontor, helsestasjon og Helse- og omsorg i Profil har elektronisk pasientjournaler som er godkjent som arkiv. Avdelingene har selv ansvaret for skanning og registeringer i journalene.

Lierne kommune har sentral arkivtjeneste på kommunehuset. Mottak og registrering av all post, både fysisk og digital (epost, Altinn, svar-inn). Total ressurs på avd. Info, service og digitalisering er 2,8 årsverk. Det er ikke definert egen ressurs til arkiv.